Michael Kotsch

Flek. Re, Tuty, Buty, Kalhoty, Putin, Rasputin.

3. 01. 2015 18:47:08
Pan Ulián otálí s vynášením. A tu pan Freudenfeld pronesl rozčileně slovo: - Sukis! Tatíček položil karty a pravil vážně: - Tohle mi nesmíte dělat, pane Freudenfelde. Nu, co je, co je? Co jsem učinil nesprávného? - zvídal pan Freudenfeld. - Sukis, - vece tatíček, - jest slovo židovské. Je to zkomolenina slova sukkos a značí izraelský svátek Pod zelenou. Nesmíte se domnívat, že já, jakožto křesťan, neznám smyslu tohoto výrazu. Již od útlého mládí libuji si ve vědě a horlivě se vzdělávám. Výrazem sukis jste chtěl podnítit svého partnera, aby nesl zelené.

***

Krym do Ruska? Podle Putina historickej milníček, takto zvaný "Sukses"!

Návrat Krymu do lůna bolšoj Rusi je nejdůležitější událost naší ruské historie. Nanovej god to dal k lepšímu pan okupant cár Báťuška Putin. Ta podoba se sódruhem okupantom Brešněvom je čistě náhodná a Národ Čechoslovackij měl tehdá v osumašedesátým štěstí, že nás sověti neanektovali jako Putin Krym.

Ukrajinský poloostrov Putinova Rus anektovala navzdory protestům mezinárodního společenství loni v březnu.

„Láska k vlasti je jedním z nejsilnějších a nejvíce povznášejících citů,“ tak Putin. Ruský patriotismus se prý plně projevil v „bratrské podpoře obyvatel Krymu a Sevastopolu, kteří se rázně rozhodli vrátit se domů“.

„Tato událost zůstane navždy jedním z nejdůležitějších milníků historie naší vlasti,“ dodal Putin.

Putin čelí největší výzvě za 15 let v nejvyšších státních funkcích. Ruská ekonomika upadá do recese v důsledku poklesu cen ropy a západních sankcí uvalených právě kvůli anexi Krymu a podpoře proruských separatistů na východě Ukrajiny.

Do nového roku však Putin ve své řeči pohlédl s jistým optimismem: „Tento roku bude takový, jakým si ho sami uděláme, jak tvořivě a účinně se každý z nás zapojí do naší partije mariáše: Hej Zeman sukis!

Autor: Michael Kotsch | karma: 13.96 | přečteno: 732 ×
Poslední články autora