Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P10e38t63r 98S20k48á82c63e33l

12. 10. 2014 21:50

Česko-Slovensko mělo právo se od R.-U. odtrhnout? Spíše naopak  - měli povinnost říši zachovat. Vždyť na obč. průkaz naši předkové mohli cestovat až k moři, že?  A stále byli ve své říši!

Povinnost mj. proto, že rozdělením velkého celku Anglie, Francie a USA mohli snadno s "malými" státy manipulovat - viz ekonomická zrada v roce 1938, žádná politická zrada to nebyla. V tomto smyslu ať přepíší dějepisy! Potřebovali nás, naši tzv. "spojenci", dostat na kolena, do područí totality. Stejně jako v roce 1968, kdy nám utekly "skvělé mozky", řekl to dnes na Zoomu Miroslav Zikmund.

3 0
možnosti
PS

P61e47t27r 29S30k29á90c40e40l

12. 10. 2014 21:58

P.S. Povinnost mj. i proto, že před 160. lety se budovaly železnice a dnes, v "moderní" době nedokážeme ani přistavět třetí kolej na velmi vytížené trati. A.Jirásek se podílel na negativním obrazu R.-U. Žádná doba temna, naši předkové hlavně na vesnicích žili plným životem, v souladu s přírodou. Budovali se kostely, kláštery, školy. Dnes pro nedostatek dětí se ZŠ zavírají a děti cestují za vzděláním. Proto musí brzy ráno vstávat, od března do října každý rok od roku 1979 dokonce o hodinu dříve! Více na http://www.casproevropu.cz

Za 14 dnů si znovu "pospíme o hodinu déle", už se těším na titulky v novinách. Ale na penězích závislé redakce neuvedou, že od března do října denně musí děti a mládež vstávat o hodinu dříve a nikdo neví, proč se tak děje. V Ruské Federaci již třetím rokem s časem neposouvají sem a tam a nic se nestalo. Vlastně stalo, nic jim nenarušuje biologické hodiny...

0 0
možnosti
AK

Hlavne to byl progresivni ideolog, kterym nezalezi na nicem jinem, nez jehich ideologii.  Tito lide nerespektuji hodne a bez problemu pali za sebou mosty.  Nemyslim, ze zaslouzi tolik namesti pojmenovanych po nem, ve skutecnosti napachal vice skody, nez uzitku, ale to je tezke dnesni postkomunisticke spolecnosti vysvetlovat. 

Nemyslim, ze mirumilovne deleni CR a SR bylo poslednim klidnym.  Pokud si Praha a ceske politicke elity brzy neuvedomi chybnost dnesniho usporadani statu, tak muze v budoucnu nasledovat dalsi mezi Cechy a Moravou.

5 1
možnosti
PS

P29e50t38r 58S88k13á29c75e42l

12. 10. 2014 21:45

Vlastně předběhl svého oponenta Josefa Pekaře, o němž se v dějepisech moc neučí. A přeci měl (J.P.) pravdivé vize do budoucnosti, naplnili se. Sudety, pozemková reforma aj.

1 0
možnosti
RS

Mohl by ste nam vylozit, jak to bylo s Velkomoravskou risi?

0 0
možnosti
PZ

Samozřejmě ten rozdíl je v tom, že Země Koruny české (tj. České království) bylo plnohodnotným státním útvarem až do ústavy z roku 1848 (která vycházela z inherentně neplatného Obnoveného zřízení zemského) spojeným s ostatními habsburskými zeměmi POUZE osobou císaře (v titulu českého krále). Jako takové měly svou státoprávní identitu a svrchovanost. Sudety naproti tomu nikdy nebyly ničím. Bylo to prostě území obývané převážně jedním etnikem - neměly nikdy žádnou autonomii, žádnou samosprávu, žádnou legitimitu coby jakýkoli státoprávní útvar.

4 0
možnosti
AK

Stejne jako na Sudety by se to dalo aplikovat na Slovaky.

3 0
možnosti
  • Počet článků 204
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 996x
Umění žít spočívá v tom, umět se včas rozhodnout na co se dřív vybodnout.

Seznam rubrik